[home]
Fotogaléria        


Aktualizované: 17.06.11

Úvod
Novinky na stránke

Technické informácie
História auta
Súčasnosť
Denníček
Návody a postupy [10]

Fotogaléria [1863]

Download
Myšlienky

Fórum
Linky
<<prejsť na Fotogaléria/Ostatné

2006.08.02 - Montáž prídavných hmloviek (a zmeny s tým súvisiace)

Pôvodnú voľnú pozíciu v interiéri na palubnej doske pre spínač predných hmloviek som už mal obsadenú spínačom manuálneho zapínania ventilátora chladiča, a preto som musel tieto vypínače (ventilátor a zadná hmlovka) upraviť, aby som ďalší vypínač mohol zakomponovať trochu elegantne :-) Pôvodný jeden veľký spínač zadného hmlového svetla nahradili dva menšie (jeden na predné hmlovky a druhý na zadnú hmlovku). Rovnako som malým vypínačom nahradil aj vypínač ventilátora chladiča. Na upevnenie nových vypínačov som vyrobil plastové doštičky, ktoré som potiahol koženkou, aby ladili k materiálu palubnej dosky.
Voľnú kontrolku predných prídavných hmloviek, sériovo prichystanú na prístrojovej doske, som už taktiež mal využitú na signalizovanie zapnutého ventilátora chladiča, a tak som túto kontrolku musel premiestniť priamo k spínaču ventilátora. Tú na prístrojovke som prerobil na signalizovanie zapnutých hmlových reflektorov.
Čelná obruč reflektorov bola pôvodne zrkadlovo lesklá, upravil som ju nastriekaním na čierno, aby hmlovky k autu pasovali opticky lepšie.


novo vyrobené vypínače hmloviek

novo vyrobené vypínače hmloviek

novo vyrobený vypínač ventilátora chladiča

novo vyrobený vypínač ventilátora chladiča

hotovo, vypínače založené

zapnutý ventilátor chladiča

prístrojovka s novou kontrolkou hmloviek

tento pohľad sa mi páči :)

nový káblik na kontrolku

diera :-OOO

prestriekaný rámik na čierno (pôvodne zrkadlovo chrómový)

prestriekaný rámik na čierno (pôvodne zrkadlovo chrómový)



Po ďalšej úprave clonítka aby pri čelnom pohľade nebola optika hmloviek tak tmavo modrá

clonítko z jednej strany prestriekané na bielo

clonítko založené



A posledná úprava hmloviek po dlhom premýšľaní bola ich demontáž v decembri 2006 :-) Proste mi tam tie kukadlá (z určitého pohľadu stále modré:/) k tomu čumáku auta 80. rokov od začiatku moc nesedeli. Fotky s nimi boli pekné, ale v reáli...môj vkus to nebol. A tak som ich dal preč aj s celou elektrikou, a vrátil som naspäť pôvodné veľké vypínače.